ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Jag undrar varför man har parkeringsförbudsskyltar från november till maj, så kallad städdag, när man ändå inte städar gatorna den dagen, varken vår eller vinter?

Nästan alla flyttar på sina bilar för att det ska bli fritt från snö så att man kan ställa sig på gatan ordentligt. Men icke, dagen därpå när alla bilar flyttat tillbaka, då kommer plogen och lägger upp en stor hård isig vall.

Har de inte någon sorts organisation eller jobbschema vilka dagar som är städdagar?

Och varför görs inte något åt alla bilar som står insnöade fortfarande? Har inte ens sett några parkeringsvakter trots alla felparkerade bilar.

I den södra nedfarten till tunnelbanan i Hökarängen plogades det inte alls första veckan när snön kom. Det blev en nedtrampad smal stig nedför backen och det har varit så en månad. Jag och många med mig har mejlat och ringt både till stadsdelsförvaltningen och till gatukontoret och ingenting händer.

Vem har ansvaret? Tacka vet jag förr, då plogades trottoaren i en sträng mot gatan och en sträng från gatan mot trottoaren. Då blev det ordentligt gjort.

Nu duttar de med traktorgrävare en skvätt här och där och det blir varken hackat eller malet. Det skylls på att det kommit mycket snö i vinter, men det har varit mycket snö förr också, men aldrig så här dåligt skött som i år.

ANNONS