ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Är det någon som verkligen tar reda på varför människor blir kriminella? Har man tittat på de bakomliggande orsakerna till varför många unga väljer att träda in i kriminalitetens värld?

Och säg mig nu – vad har man gjort åt det?

Visste ni att många av Sveriges tuffaste och hårdaste kriminella har varit mobbade, blivit utfrysta, känt sig hatade och blivit uppfostrade i familjer där alkohol och våld förekommit?

Tänk om man bara hade hjälpt dessa personer i tid. En kriminell person kostar väldigt mycket mer skattemedel än om personen aldrig blir kriminell.

Vi borde satsa mer skattepengar på unga som mår dåligt i skolan eller som barn har alldeles för aggressivt beteende. Detta borde vi göra i ett förebyggande syfte.

Att till exempel skolor inte ens har fungerande likabehandlingsplaner är ett stort fiasko. Ska man komma åt kriminaliteten och minska på den bör man definitivt titta på vilka orsaker och mönster som finns och därefter vidta åtgärder i tid.

Nu försvarar jag inte kriminella och deras handlingar, att begå brott är alltid fel. Men vill vi minska kriminaliteten i vårt samhälle bör vi självklart lära känna kriminella och fråga dem varför det blev så här.

Självklart finns det även människor som har haft det svårt under barndomen eller tonåren men ändå har lyckats hamna långt ifrån kriminalitet. Men en sådan jämförelse går inte att göra. För alla är vi olika och har våra svagheter.

För vissa blir just kriminalitet det som känns rätt för dem.

ANNONS