ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Jag tycker det är löjligt att använda det könsneutrala ordet hen i stället för han och hon. Det verkar som om folk skäms för att vara killar eller tjejer, vilket jag tycker att man i stället borde vara stolt över.

Jag vet att många av er som vill ha ordet hen tycker att människor delas in i könsfack. Visst, vissa män och kvinnor delar in folk i fack, men bara för det ska man väl inte behöva säga att man är en hen.

För det första kommer folk fortfarande att se om ni är man eller kvinna och då kan ni inte säga att ni är en hen.

För det andra måste vi i så fall lära alla att skriva hen i stället för han och hon, det blir en stor omställning. Våra texter skulle också försämras. Tänk om man i nyheterna ska rapportera om att ”hen sprang förbi hen”.

Diskussionen om hen är väldigt överdriven. Den leder till att man kanske måste inför andra liknande ord, som ”svit”. Människor kan ta illa upp om man säger att de är en ”svart man” eller en ”vit kvinna”.

Hen är ett löjligt ord som försämrar det svenska språket eftersom man inte längre vet om man snackar om en man eller kvinna. Därför är mitt förslag att inte använda ordet hen överhuvudtaget.