ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Dagen innan julafton sa det knak i min rygg, sen kom smärtorna. Oerhörda, obeskrivliga smärtor som inte lindrades på något sätt alls annat än att ligga platt på rygg. Efter kontakt med Sjukvårdsupplysningen förstod jag att SÖS var mitt mål för dagen, men om man inte kan sitta eller stå eller gå då är det bara ambulans som gäller.

Två fantastiska killar gjorde sitt allra bästa för att jag skulle klara transporten utan att helt förgås av smärta. Så SÖS-akuten, vänliga underbara människor tog hand om mig, smärtlindrade efter bästa förmåga. Läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, och så vidare, alla var helt fantastiska.

Och denna omtänksamhet! Blev kvar på OBS-avdelningen över natten, ville ju så gärna hem på julaftonen och vara tillsammans med familjen. Men väl hemma förstod jag att jag nog borde ha stannat kvar, smärtorna blev bara värre och värre.

Juldagsmorgon: Ny ambulans, nu en tjej och en kille, lika fantastiska de. På SÖS blev jag genast omhändertagen av de där änglarna som jobbar där, sedan inlagd på avdelning 64, där jobbar ännu fler änglar!

På fredagen magnetröntgen, lördagen dags för operation av det där diskbråcket som gått sönder och tryckte på ryggmärgen. Och sent lördag kväll vaken och smärtfri!

Den 2 januari 2013 är jag hemma igen efter tio dagars vård, omsorg, vänlighet, kärlek från alla på detta fantastiska sjukhus!

Och vad kostar det mig då? 800 kronor! För 800 kronor har jag fått operation, vård, mediciner, transporter, ett nytt liv utan smärtor och framför allt en omvårdnad och omsorg som jag inte riktigt trodde fanns i dag när sjukvården är så underbemannad.

Jag vill skicka all världens rosor, all min kärlek och tacksamhet till alla er på SÖS som gör ett så fantastiskt jobb, och mest då ni på avdelning 64 ortopeden. Till alla er andra som klagar på vår fantastiska sjukvård vill jag bara säga: Tänk efter innan ni gnäller, vi har det alldeles oerhört bra här i vårt land!

ANNONS