(rubrik saknas)

Angående artikeln ”Kaj utan räcken kan bli dödsfälla” den 18 december:

Barnfamiljerna är rädda för att deras barn ska ramla ner i vattnet vid Liljeholmskajen. Kanske något de borde tänkt på innan de flyttade hit och skaffade barn, men jag förstår att de tyckte att det var fint att bo här, så nära söder, kommunikationer och förstås, vattnet.

Hur många ungar drattar i vattnet vid kajerna i Hammarby Sjöstad, Saltsjökvarn och Finnboda för att nämna några? Inga staket finns uppsatta så det borde vara en hel del.

Eller talar vi om en generationsväxling? Jag är själv uppvuxen vid vatten i Gäddviken, Finnberget och Kvarnholmen och lever än i dag vilket förmodligen beror på att mina föräldrar såg efter mig och att jag tidigt fick lära mig att inte leka vid en kajkant.

Jag sett en del intressanta beteenden runt kajen och det är föräldrar som sitter på resturangerna runt Sjövikstorget och låter sina barn springa runt på kajen och bryggorna mer uppmärksamma på sitt sällskap, mobil eller dryck. Har sett en hel del mammor som tycker mobilen är intressantare än sitt barn.

Trenden har varit tydlig i många år med att par som skaffar barn ska bo kvar i stan eller flytta till den. Kanske dags att tänka om, för barnets bästa.