(rubrik saknas)

Just nu förargar sig många över att det har snöat ovanligt mycket och att det tar tid, att forsla undan denna snö. I synnerhet oppositionspolitiker verkar ha svårt att acceptera detta. Dock torde de flesta tänkande människor förstå den extrema situationen och slappna av lite. Däremot finns det trafikhinder av mer irriterande slag och vilka det inte borde vara svårt att avhjälpa!

Det har tidigare skrivits i Lokaltidningen Mitt i och andra tidningar om alla vägarbeten, som får dra ut på orimlig tid alldeles i onödan, med onödiga trafikhinder som följd. I en tidning uttalade sig flera entreprenörer och sa då: ”Visst skulle vi kunna jobba fortare, men det har ingen bett om”.

Är det ingen som har bett om lite snabbare jobb? Och vad är det som är tänkt att göras? Är det bestämt?

Snart är det vår och snön försvinner. Då står alla entreprenörer redo att spärra av på nya platser och ingen beställare ifrågasätter hur lång tid det ska behöva ta. Entreprenörerna bestämmer och de jobbar som det passar dem. Bara vardagar dagtid och sedan ska de ha semester och så vidare.

Alla är snabba att klaga på förseningar i kollektivtrafiken och räknar ut vad de kostar i förlorad arbetstid etcetera. Men vad kostar alla onödiga förseningar vid onödigt långa trafikavspärrningar?