ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Ge oss två timmars fri parkering vid sjukhuset

Den 10 oktober hade jag ett bokat läkarbesök klockan 09.20. Jag var ute i god tid. På parkeringsplatsen rådde full kaos. Det finns fem stycken P-Automater på området som man köper kvitto i att lägga synligt i bilen som visar att man har betalat. Alla automater var ur funktion. Varför? Var de inte tömda eller? Det gick inte att stoppa en slant i springan.

Då ska man ringa ett telefonnummer, berätta automatens nummer och få ett kodnummer att lägga synligt i bilen som bevis på att man velat betala. Jag hade ingen mobiltelefon, mitt läkarbesök var till ortoped. Jag har svårt med ont knä, men jag fick tag i en telefon på sjukhuset, och ringde det uppgivna numret där beskedet blev: Du är placerad i kön och så vidare. När jag så kom fram, förklarade jag att jag hann inte med detta till klockan 9.20. Den vänliga damen svarade: Vi ska inte lappa din bil.

Låt besökare till Nacka sjukhus få använda P-skivan i två timmar, eller en timma, man vet ju inte hur lång tid besöket tar på grund av omständigheterna, men att sitta och vara orolig för p-böter känns fel. Det kan väl inte finnas någon bilägare, som använder sjukhusets parkeringsplatser, som infartsparkering? Därför: Inför p-skiva och ge oss besökare till läkare eller till att besöka sjuka två timmar med p-skiva!