ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Alla vet väl hur det ligger till med Systembolaget – man får inte handla förrän man är 20 år. När man är 18 eller 19 blir och vill dricka en öl är man tvingad att gå på krogen och träffa andra, fast man kanske inte vill. Så nu är det dags att sänka åldersgränsen till 18 år.

Vill man ändå dricka hemma krävs en langare och då är det oftast föräldrarna eller en kompis som köper ut. Och eftersom det är olagligt att köpa ut kan de åka fast.

Köper man av någon annan kan man få fulsprit som det kan vara etanol i och då kan man bli blind och i värsta fall dö!

Mot den bakgrunden är det vettigare att kunna gå på Systembolaget. Dessutom är det billigare än att gå på krogen, för studiebidraget räcker ju inte så långt om man ska kunna leva resten av månaden. Vissa menar att man inte kommer vara mogen nog att kunna hantera att kunna handla på bolaget, att man själv börjar köpa ut till folk. Men man får ju redan köra bil och rösta när man är 18 år, så man tar ju redan ansvar.

Sammanfattningsvis kommer alla ungdomar att spara pengar på att åldern sänks och man kommer få bort alla fulsprit – och då kommer all langning försvinna. Just därför måste vi sänka åldersgränsen till 18 år på Systembolaget.