(rubrik saknas)

I dag, för första gången någonsin, har jag läst en berömmande artikel om en porrstjärna i min lokaltidning. Hon är berömd, hon är författare och hon får bra betalt. Hon är som vem som helst, hennes yrke är helt okej av artikeln att döma. Det finns inte en tillstymmelse till kritik. Tvärtom, allt det där med droger, våld och förnedring är långt borta.

Det är första gången som er redaktion helt saknar all eftertänksamhet. Vad är etik, Mitt i-redaktionen? Det är många unga människor som läser artikeln och ser att Mitt i anser att porrbranschen är helt okej, det är som vilken bransch som helst. Nu lockar Mitt i unga arbetslösa kvinnor att lösa sina problem på samma sätt som kvinnan i artikeln.

Jag föreslår att ni i redaktionen bildar en etiknämnd. Journalistikens uppgift är inte att glorifiera våldet och förnedringen som porrindustrin står för.

Att enskilda redaktörer höjer porrtjejer till skyarna är helt otroligt. Att redaktionen publicerar det som vilken artikel som helst är mycket upprörande.

När har pornografi blivit hederligt?