(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Alkoholdrickandet måste minska markant den 23 oktober:

Jag håller med om att folk dricker för mycket och kanske även för ofta. Men i fallet med tunnelbanerånaren har det slagit mig att det kan vara frågan om ett etablerat sätt att råna folk på. Jag vet flera som råkat ut för att bli drogade på krogen, även jag själv råkade ut för detta på 90-talet. Någon hällde något i mitt glas och jag minns ingenting efter det.

Det var vanligt vid den tiden och polisen varnade kvinnor för detta. Kanske dags att varna även män? Det är många kriminella som håller till vid Stureplan, spanar på folk med fina telefoner och guldklockor, kanske drogar dem och sedan förföljer dem tills de svimmar av någonstans. Klart att man kan bli jättefull och få blackout, men detta händer helt garanterat.

Så killar – håll i glaset och lämna det inte ur sikte, precis som vi tjejer fått lära oss. Och visst, drick måttligt. Angående måttligheten efterlyser jag mer goda lättöl. Man är ofta tvungen att dricka mellanöl och starköl fast man bara vill ha ölsmaken. En idé för att minska konsumtionen?