(rubrik saknas)

Kommenter till artikeln ”MC-förare härjar i skogen” den 16 oktober:

Jag har både tränat och tävlat i enduro i många år fast på 70- och 80-talet. Sporten har alltid varit ”jagad” av människor som tycker att de har företräde över all natur.

Nu är jag inte helt uppdaterad på terängkörningslagen, men när den kom stod det att (andemeningsmässigt) ”om det av gammal hävd hade körts på en viss yta så var det fortfarande lagligt att bruka den för terrängkörning”.

Den formuleringen är säkert inte ändrad.

Den yta som dessa hund-ägare och svampplockare tycker är deras har använts sedan 60-talet för att träna på. Nu är det tråkigt om de som tränar där uppträder otrevligt men man ska också komma ihåg att den som försöker stoppa dem många gånger är mer handgripligt benägna att försvara ”sin rätt”, vilket leder till att man inte gärna stannar och försöker försvara sin egen.

Det byggs gigantiska arenor för vissa sporter men denna sport har väldigt svårt att få någon förståelse trots många guldmedaljer i VM-sammanhang och oerhört trevliga utövare om de bara bemöts på ett mänskligt sätt.

Låt ungdomarna fortsätta utöva sin idrott. Skogen är stor och man kan gå på andra ytor, man behöver inte gå i hjulspåren och ondgöra sig över dem. Jag är Tyresöbo med många och långa skogspromenader utan störande moment bakom mig.

Låt ungdomarna få köra enduro i skogen