(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Befogat kaos vid Gullmarsplan den 24 februari:

”Motsägelsefull realist” hävdar att jag vill förbjuda biltrafiken vid Gullmarsplan, vilket jag aldrig sagt. Jag vet att torget är ett gångfartsområde. Problemet är att det inte fungerar. Äldre personer och andra har hört av sig och anser att det är farligt att korsa vägen och ta sig över torget och då måste man förstås göra något. De skyltar som människor hört av sig om, är i första hand reklamskyltar som står uppställda på flera ställen och är i vägen.

Att möta upp för samåkning är ett mindre problem då det framför allt är andra tider det är kaos vid torget. Visst är det många som gör sig ärenden till Apotek, systembolag etcetera med sin bil, men frågan är om alla verkligen behöver ta bilen med sig? Jag möter en del som faktiskt bor i närområdet, är unga och friska och ändå tar bilen. Många av dem skulle kunna promenera eller cykla.

Gullmarsplan är en av Stockholms största knutpunkter för kollektivtrafiken. Just därför blir det än viktigare att hitta bra lösningar för alla – inte bara för bilar och de som därmed sitter väl skyddade i sitt plåtskal.

Peter Backlund (FP)

ledamot stadsdelsnämnden Enskede-Årsta-Vantör