ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Ordet hen är bara en ny stämpel” den 6 september:

Du skriver att stämplarna skapar mobbning. Könsnormerna skapar mobbning. Jag ska kunna prata om en bilmekaniker, doktor eller svetsare utan att du direkt associerar det till en man.

Naturligtvis kommer du kunna läsa tidningar och förstå vilket kön en text handlar om. Läser du om Brad Pitt kommer det att stå ”han”. Och läser du om Astrid Lindgren kommer det att stå ”hon”.

Syftet med hen är inte att förvirra dig. Syftet är att bryta mönster kring kön kopplade till yrken och roller i samhället, samt att underlätta för personer som inte vill identifiera sig som ett specifikt kön. Det är inget man kan operera bort som du beskriver det.

Sedan far du med osanning angående pepparkaksgubbar i luciatågen.

Det var EN rektor på EN skola som förbjöd pepparkaksgubbar och tomtar. Även en skola på Ekerö förbjöd tomtar eftersom de ville ha ett traditionellt luciatåg.

Läs på om hen och luciatåg innan du yttrar dig såhär felaktigt. Det är precis så Sverigedemokraternas retorik fungerar, skrämma folk till att tro på en pågående ”islamisering” samt rensning av svenska traditioner. Det är helt felaktigt. Om folk hade varit källkritiska, objektiva och tänkt själva skulle rasisterna aldrig ha fått 12,9 procent.

Julian

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.