(rubrik saknas)

Den 25 maj kunde vi i Värmdö förutom EU-valet även folkomrösta om ny skolorganisation.

Folkomröstning är en möjlighet till direktdemokrati för medborgarna enligt kommunallagen. Den är visserligen enbart rådgivande. Men, nu vet ju alla att skolfrågorna har varit och är ett hett ämne i Värmdö.

Upprinnelsen till denna folkomröstning var förändringen av Kyrkskolan. Där kördes föräldrar, elever och lärare över. Namn samlades in och det ledde till att vi som medborgare nu hade möjligheten att besvara frågan om samverkan mellan kommunen och de berörda med ett ja eller nej. Det blev ett rungande ja!

Hur blir det nu då? De flesta partier kommer att respektera omröstningen. Men ett parti, majoritetspartiet, vill inte yttra sig över hur man kommer att ställa sig till detta, kanske inte före valet i september.

Ursäkta en enkel medborgare, men hur tänker ni?

Ska vi ha någon form av demokrati, så ska väl våra åsikter i en omröstning tas på allvar och hanteras därefter. Annars blir ju våra röster enbart skenbara.

Är det så förbaskat svårt att släppa på den politiska prestigen? Har ni plötsligt glömt bort att det är ett val i september? Vill ni inte ha min röst då?

Ska ni göra några studiebesök framöver så åk till Schweiz!

Jörgen E

Djurö