(rubrik saknas)

Svar på insändarna ”Vi satsar på de yngre ­skolbarnen i Järfälla” den 8 juli” och ”Skolan får resuserser för extra stöd” den 1 juli:

Bo Winander, det du skriver i dina insändare är intetsägande. Valsnusk där budgetförslag ska föreställa svärdet som avgör striden. Ska vi prata pengar är det häpnadsväckande att det inte gjorts något tidigare med två mandatperioder i ryggen. Skolreformer kanske normalt tar tid men tillräckliga resurser för skolan borde redan vara ordnat.

Om vi nu går tillbaka till din insändare vars budskap är att föräldrar måste hjälpa sina barn med läxor. Du verkar inte veta hur många barn har det hemma. Det är omodernt att lägga ansvaret på hemarbeten eftersom det bara är få förunnat att kunna ägna sig åt detta. Oavsett sjukskrivna, arbetslösa eller arbetande föräldrar. Det pratas ofta om så kallad läxhjälp av många politiker. Jag tror inte på att utsatta barn kommer välja att gå dit självmant.

Statyn som är placerad vid torget i Jakobsberg föreställer ett barn, knappt några kläder oavsett vänder. För mig symboliserar den ett barn som i och för sig kanske är i skolan – men gråtandes på toaletten. En dag kanske vi borde kräva tillbaka pengarna på de privata vårdgivarnas vinstkonton. Då kan vi skapa en ny, leende staty vid torget. Med rejäla kläder och en bok under armen.

David