ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Nu har jag följt debatten om Tullinge kommuns vara eller inte vara i tidningars insändare och på sociala medier. Det har blivit en hatkampanj mot dem som inte vill rösta ja till delning.

I flera insändare har jag läst två förespråkare för delning hävda att alla Tullingebor vill dela kommunen. Sluta att dra alla över en kam.

På sidan ”Alla som älskar Tullinge” på Facebook blev jag verbalt hotad och förlöjligad för att jag hade en annan åsikt, vilket gjorde att jag gick ur gruppen.

Där kastas nedvärderande ord mot den som inte tycker som de ”starkaste” personerna i gruppen. Denna handfull personer använder härskartekniker för att trycka ner oliktänkande, som ”då vet du inte mycket” eller ”är du dum eller”, samtidigt som det blir många likes och påhejanden till den som trycker ner den som inte tycker lika. Detta kallas mobbning.

Man ser ner på dem som inte röstar för Tullinge som egen kommun eller emot idéhuset och kallar dem utan belägg för kommunister och socialister.

Det är flera med mig som i dag inte vågar säga sin mening.

Alltså, ni som skriver dessa hatord: ge er. Acceptera att vi tycker olika. Låt folkomröstningen avgöra och ta det beslut som blir med god ton. Oavsett vilket resultatet blir. C

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.