ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

En undersökning presenterad av US Departement of Agriculture visar på ett klart samband mellan trädyta, luftrenande effekt, befolkningstäthet och effekt på hälsan, särskilt i urbaniserade områden. Det är därför av största vikt att bevara de bostadsnära grönområdena i de mest tätbefolkade områdena, även på Lidingö. Majoriteten (M, FP, KD) driver tillsammans med S byggplaner där flera grönytor och träd försvinner. De påstår att förtätningen kommer att ha ringa effekt på mängden grönyta – men de luras. Försvinner en grönyta som är under 5 000 kvm (cirka fem villatomter) räknar de den inte. De försöker skylla på att de följer SCB:s standarder, men SCB skiljer på grönområden och grönyta och för bostadsnära grönytor räknas varenda kvadratmeter.

Många på Lidingö har förmånen att bo nära naturen, men många bor även i mer tätbefolkade områden som Torsvik, Hersby, Bergsätra, Rudboda etcetera.

Majoritetens planer är att ytterligare förtäta dessa områden. Lidingöpartiet vill utveckla Lidingö. Vi var till exempel mycket positiva till Dalénum och vi vill även utveckla Centrum. Men vi vill bevara Lidingö småskaligt och bevara de bostadsnära grönytor vi ser utanför våra fönster varje dag, såväl som de stora grönområdena. Förtätningen av Centrum/Torsvik, enligt det omfattande förslaget från M, FP, KD och S, kommer att pågå under minst 15 år. Lidingöpartiet vill inte se äldre människor leva sina sista år på en byggarbetsplats. Inte heller vill vi låta barn uppleva hela sin barndom bredvid en byggarbetsplats. Utvecklingen av Lidingö måste ske med måttlighet och stor respekt för de som redan bor här.

Thomas Wingstedt,

Gunilla Dyfverman

Pia Signell,

Lidingöpartiet

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.