ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Vi måste kämpa för människovärdet

Den röda tråden i mitt ord­förandeskap har varit att driva en politik för det allmänna framför särintressen.

Sverige har en ekonomi som går på sparlåga. Sedan 2006 har de största skattesänkningarna i modern tid genomförts, nu har vi budgetunderskott i statens budget och en rekordhög arbetslöshet. Arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen har förändrats radikalt. Nu ser vi 300 procents ökning av långtidsarbetslösheten. Sjukvården och kollektivtrafiken går på knä i Stockholmsregionen.

Den nationella politiken sipprar in i Sundbyberg trots vår progressiva lokala politik. Vi delar Folkpartiets syn om att det finns brister i välfärden, ett utanförskap och en arbetslöshet som medför sociala problem. Detta tjänar särintressen på. Vi delar också Folkpartiets analys om hur vi ska skapa ett inkluderande samhälle.

Socialdemokraterna kommer att gå på val att skapa mer arbetsplatser. Sundbybergarna ska ha jobb att gå till. När man är arbetslös eller sjuk ska man få hjälp att hitta tillbaka till jobb och meningsfull vardag. Vi kommer att gå till val på att det är ordning och reda i välfärden, från skola till äldrevård. Alla ska ha rätt till välfärd som leverera kvalitet.

Jonas Nygren (S) ­Kommunstyrelsens ­ordförande i Sundbyberg

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.