ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Var omröstningen skendemokrati?” den 17 juni:

Frågan i den kommunala folkomröstningen den 25 maj var: ”Tycker du att kommunen ska ta fram en ny skolorganisation med berörda föräldrar, lärare och kommunens nämnder? Meningen är att den nya skolorganisationen ska förankras och beslutas med största möjliga majoritet.”

Valdeltagandet i folkomröstningen uppgick till 38 procent av de röstberättigade och 75 procent av dessa röstade ja, 12 procent röstade nej, 12 procent röstade blankt och 1 procent var ogiltiga. Av 28 563 röstberättigade var det 11 336 som valde att rösta.

Med utgångspunkt och av respekt för resultatet valde kommunstyrelsen den 4 juni att ta beslut om att en handlingsplan/beskrivning för processen ska tas fram för att brett kunna göra en utvärdering/översyn av gällande skolorganisation, för att få fram en långsiktigt hållbar organisation.

Handlingsplanen/beskrivningen ska redovisas vid nästa ordinarie kommunstyrelsemöte som är den 17 september. Därefter kan processen ske med brett deltagande och eventuella förändringar genomföras inför höstterminen 2015.

En folkomröstning är som Jörgen E beskriver det endast rådgivande, men självklart tar vi detta på allvar och ska genomföra denna process. Så någon skendemokrati är det inte fråga om.

Monica Pettersson (M)

kommunstyrelsens ordförande, Värmdö

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.