ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Det är fyllan och stöket vi vill ha bort” den 26 augusti:

Jag läser svaret från signaturen Hornstullsbo och försöker förstå resonemanget. Det är svårt. Jag har dragit felaktiga slutsatser då ni ”absolut inte har något emot stadslivet, restaurangerna etcetera” och inte heller har något emot längre öppettider på uteserveringarna.

Samtidigt ligger ni sömnlösa på nätterna och vill ha lugn och ro och helst inga klubbar nära lägenheter. För mig låter detta som en motsägelse.

Jag tror man måste förstå och acceptera att det i en levande stadskärna som serverar alkohol tyvärr alltid kommer finnas fylla och stök. Polis ska självklart vara synlig för att motverka att brott begås, till exempel urinering på offentlig plats.

Ändå vill jag säga att Stockholms stadskärna är en av de lugnaste jag känner till när det gäller huvudstäder, praktiskt taget död en vardagskväll efter klockan 22, och jag undrar om inte folk som er omedvetet fått en felaktig bild av vad en huvudstad vanligtvis erbjuder i form av stadsliv.

Annars vet jag inte hur man ska förklara nimby-argument som ”95 procent av oss var här först” som du skriver. Sådana tankar och argument omöjliggör ju just en utveckling av Stockholms stadsliv till ett mer likt andra huvudstäder.

Och om ni ser Hornstull som endast ett bostadsområde så tycker jag det kan vara värt att ta en busstur från Slussen till ett renodlat bostadsområde i till exempel Nacka och där notera hur ett sådant sällan behöver samsas med restauranger, pubar, klubbar, gatukök och vakna människor om nätterna.

Eller som man brukar säga, du kan inte både äta kakan och behålla den.

Mariatorgsbo

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.