(rubrik saknas)

I artikeln ”Nästa station … Arlanda?” i Lokaltidningen Mitt i den 17 december 2013 uppmanar SL/Arriva människor att komma med synpunkter. Här är min: Återinför ringlinje 604 V/H!

Varför? Vi bor i Grindtorp, där det finns cirka 1 600 lägenheter vilket lågt räknat ger cirka 3 200 invånare, med en stor andel pensionärer/seniorer.

I Grindtorp finns bland annat en mycket aktiv bridgeklubb för seniorer med medlemmar i exempelvis Enebyberg och Danderyd, förrutom Täby. Många av seniorerna kör inte bil utan förlitar sig på kollektivtrafiken. För många har ringlinje 604 V/H varit en förutsättning för ett aktivit seniorliv med exempelvis bridgespel flera dagar i veckan i Grindtorp.

Nu har ringlinje 604 V/H upphört som ringlinje förbi Grindtorp, och linje 627 kör inte längre via Grindtorp över Enebyberg.

I dagar då tvärlinjetrafik byggs ut på många håll i i Stockholmsområdet är vi förvånade över att SL/Arriva tar bort en så uppskattad ringlinje som 604 V/H.

Vi vill att ni återinför linjen!

Karin & Arne, 78 och 81 år i Grindtorp

I artikeln ”Efter flera års kamp går buss 605 till Danderyd” den 17 december 2013 är folk glada över att man i Gribbylund äntligen fått en direktbussförbindelse med Danderyds sjukhus. Arriva har ordnat det hela.

Jag kan nu tala om vilka som fick ”betala” kalaset. Det var vi som bor i Grindtorp. Vi kan inte längre åka hemifrån direkt till Enebyberg utan är nu tvungna att byta buss i Täby centrum.

Linje 627 har ändrat färdväg, så den kan vi inte heller använda oss av.

Eva Lundkvist