(rubrik saknas)

Vi köper och betalar för en vara – månadskort för boendeparkering – som säljaren, Stockholms stad inte tillhandahåller fullt ut. Man säljer många fler parkeringstillstånd än det finns bilplatser. Vi får kriga om platserna inte bara med andra boende utan även med andra utifrån kommande parkerande, för att inte tala om alla vägarbeten.

Är det rätt att ta denna avgift och låta oss åka runt, runt och leta plats? Ibland får man ge upp och tvingas ställa sig till exempel åtta meter från en korsning för att klara av alla åtagande. Så får man en extra avgift på 1 000 kronor.

Mina förslag är att ändra minsta tillåtna avstånd till en korsning till cirka fem meter och tillåta tvärparkering på breda gator med mindre trafik.

Så länge det bor människor i innerstaden så måste det finnas möjlighet till biltransporter. Många barnfamiljer ska hämta på tre platser och släpa hem alla varor. Många är äldre och bilen är ett sätt att komma till aktiviteter med dåliga kommunala transporter. Det finns många som inte bör utsätta sig för smitta i tunnelbanan eller på bussar med mera.

Stockholms stad borde vara snäll mot sina invånare och ge de betalande en hygglig chans till att parkera lagligt. Finns den viljan?

Betalare och p-letare