ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Äntligen, efter drygt ett års inkörning var det dags att öppna linjen Alvik–Solna. Då visar det sig att man inte kan åka hela vägen mellan Solna och Sickla utan måste byta i Alvik.

Sedan tillkommer fler problem. I Alvik kan man få vänta i mer än en kvart på att spårvagnen till Sickla ska gå, om den överhuvudtaget går. Det uppstår tekniska problem, vagnfel och andra hinder som gör att irritationen växer hos de resande.

Själv har jag stått i Johannesfred i tjugofem minuter innan spårvagnen kom. Det tar mig tio minuter att cykla till Alvik så mer än en gång har jag ångrat att jag inte tog cykeln istället.

Kommer man med tunnelbanan från stan och ska ta Tvärbanan i Alvik till Johannesfred, en sträcka på tre minuter, vad händer? Jo, tekniskt fel. Då blir det att ta bussen i alla fall, en omväg man ville slippa nu då den efterlängtade Tvärbanan äntligen skulle tas i trafik.

Det som för det mesta fungerar är tunnelbanan. När skall Tvärbanan börja fungera på samma sätt? Och varför är det en kvart mellan varje spårvagn?

Kan man förvänta sig en effektivare Tvärbana som går Solna–Sickla udde utan byten? När blir det aktuellt?

Tvärbanan som vi längtade så efter, den blev en flopp.

Stig Elenius

ANNONS