(rubrik saknas)

Min mor avled på ett äldreboende här i Roslagen i september. Vi anhöriga trodde att boendet skulle sända en liten blomma eller att någon därifrån skulle komma och lämna. Men det är sorgligt att inse att våra nära och kära anses bara som en som ska dö och inte är värd en liten blomma ens en gång. Jag vet att andra kommuners vård­boende ofta sänder en personal eller i alla fall lämnar en liten ­blombukett. Eller är det av snålhet som man inte kan köpa en liten bukett för 50 kronor på Ica eller Konsum? Så mycket som boendena tar betalt och lär känna våra anhöriga mycket väl så borde det väl vara en naturlig gest att sända något till begravningen.

Ni som har anhöriga som har avlidit på vårdboenden här i Vallentuna, kom det några blommor till begravningen? Kanske är det så att det endast är min mors äldreboende som är så snåla och inte bryr sig, vore så intressant att veta.

Tänkte även när min mor flyttade in där, vad trevligt det hade varit om det hade stått en liten blomma på bordet med ett kort som hälsade välkommen. Många är ledsna och förtvivlade över att inte kunna bo hemma längre och den lilla gesten som inte behöver kosta mer än 40–50 kronor skulle betyda så mycket. Jag vet att min mamma i sin ledsamhet skulle ha blivit så glad över denna gest som inte borde vara så betungande för ett vårdboende.

Jag har sett och varit med om så mycket i vården av min mor både på sjukhus och vårdboenden med felbehandlingar med mera så det är en skräck att bli gammal. Mycket mera tillsyn måste till, det borde finnas en tillsynsmyndighet som är utsedd av staten för att granska kommunen.

Annie