ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Transportstyrelsen har beslutat utöka säkerhetszonen kring Bromma. ”Vi måste se till att flygplan inte kör in i hus” säger Jan Olov Ericsson på Transportstyrelsen. Så är det givetvis.

Det är inte fel på myndighetens regler, det är flygplatsens placering, mitt i närförorten, det är fel på. Det kommer nu att påverka Solna så att höga hus blir omöjliga. Detta helt i onödan. Det finns gott om kapacitet på Arlanda för att ta hand om Brommaflyget. Den nya landningsbanan är utnyttjad till 40 procent. Varför då ha en fjärde landningsbana bara några mil från Arlanda, mitt bland bostäderna i närförorten?

Arlanda hanterar i dag färre passagerare än både Kastrup och Gardemoen i Oslo. Det är inte heller bra. Stockholm behöver en storflygplats värd namnet.

Hoppas att alla politiska partier i Solna kan enas kring ett förslag om att Bromma flygplats bör stängas snarast möjligt så att Stockholm kan börja bygga bostäder i området. Allt byggande i närförorten kan inte ske i Solna.

Lägger man till säkerhetsaspekten för oss som finns i Solna och på andra platser runt Bromma så talar allt för att flygplatsen bör läggas ned snarast möjligt.

Christer Liss

Frösunda

ANNONS