ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på Tage Lundbergs insändare ”Pladder om klimatet” den 4 februari.

Vi är många som ägnar oss åt, citat: ”pladder om klimatet”. Den här gången var det Tage Lundberg i Åkersberga, med en insändare i Södra Roslagen, nr 6.

Tage Lundberg tror inte på klimatforskarna som varnar för problemen med den globala uppvärmningen. Enligt honom kan vi människor nämligen inget göra för att förändra något på jorden, i alla fall är klimatet opåverkbart. Jag är där av en annan mening, och jag stödjer mig på en mängd, enligt de flesta trovärdiga, forskare. Människan både kan och håller på att förändra klimatet på jorden.

Men i följande sak har vi samma uppfattning. Jag citerar ur hans insändare: ”Jorden var från början en död planet och det kommer den att bli igen.”

Varken Tage Lundberg eller jag kan förhindra att livet på jorden till sist kommer att upphöra om ett antal miljoner år, kanske tidigare – kanske senare. Men kan vi idag göra något för att inte försvåra livet för våra barnbarn och deras barn om 50 -60 år –kanske till och med färre år– då bör vi göra det. Så tycker jag.

Men så tycker inte Tage L. För honom är det som händer våra efterkommande om 50 -60 år lika omöjligt att påverka som det som händer livet på jorden långt in i framtiden. På den punkten (liksom på en massa andra) skiljer vi oss Tage Lundberg och jag.

Lars Graf Miljöpartiet i Österåker

ANNONS