ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Har ni hört att man talat om politikerförakt? Jodå, det har vi hört – det var tarvligt sagt!

Har ni hört att politiker är ljusets riddarvakt? Också det har vi hört – det är för mycket sagt! Sanningen är bara den att den du valt har ändrats kapitalt. Jaså, det menar du ja. Han har blivit nån sorts proffs – vi förstår vad du menar!

Denna formgjutna nya modell, denna slipsprydda typ av procenttabell, denna åsiktsjonglör är för professionell – ge mig hellre en glad amatör!

Detta tvärsäkra pratfenomen, denna mjukhårda blandning av ull och sten. Denne ordfabrikör ger jag ingenting för – ge mig hellre en glad amatör!

Vad han vill, och vad han tror på – innerst inne i sin själ vet man ej. Han vill bli stor och verka vilja väl – denne sluge expert på taktik, som så flott sol – och – vårar en bred publik, så den smälter som smör. Denne EPA-charmör – ge mig hellre en glad amatör, ge mig hellre en glad amatör. En som inga strategiska utspel gör. Som kan vara spontan, säga ”det var som fan!”, och kan tveka som människor gör. En som tystnar när käften blir glapp, som personligen styr sin voteringsknapp. Inte får sina tal från partiets central och är klok även före ett val!

En som vem som helst, som någon gång i livet haft ett jobb, ett vanligt kneg. Inte en som tar för givet att man föddes till partistrateg

inget högre politiskt förnuft, som drives upp i kansliernas drivhusluft, det är proffsen som gör så att rosorna dör – ge mig hellre en glad amatör!

Ann

ANNONS
ANNONS