ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Jag ber er politiker i Huddinge att öppna ögonen och inse att Glömsta inte längre är en glest befolkad del av Huddinge utan ett av barnfamiljer tätbebyggt område. Dessa barn behöver tillgång till förskolor, skolor, och lekplatser. Inom det stora område som utgör Glömsta finns i dag inget av detta.

Det finns visserligen en stor förskola som heter Glömsta förskola men denna ligger i själva verket i utkanten av Glömsta, i Talldalen. Och den räcker inte till för alla Glömstas barn. Faktum är att många av de barn som går på denna förskola har en till två kilometer mellan hem och förskola. För ett barn i förskole­åldern innebär detta att den ligger bortom promenadavstånd. Konsekvensen blir att en stor majoritet av barnens föräldrar är tvungna att lämna och hämta sina barn med bil. Och har man väl tagit bilen till förskolan är det lätt att man fortsätter med bil hela vägen till jobbet.

Detta tvingar Glömstas föräldrar till ett icke miljövänligt resesätt till och från hem, förskola och arbete som skapar onödigt mycket biltrafik både i Huddinge och Stockholm.

Det långa avståndet omöjliggör tyvärr också för barnen att ta med kompisar hem efter förskolan eftersom det sällan finns en extra bilbarnstol i föräldrarnas bil. Detta i kombination med att det inte finns någon park eller lekplats i hela Glömsta gör att Glömstas barn får små möjligheter att träffa sina kompisar efter förskolan.

När det så blir dags för alla dessa barn att börja förskoleklass är de hänvisade till att ta sig till redan överfulla skolor som ligger fem kilometer från Glömsta och med stora vägar att ta sig över.

För en sexåring är detta ett enormt avstånd. Och innan man vågar släppa ett barn på cykel fem kilometer längs hårt trafikerade vägar ska de ha blivit ordentligt stora.

Som boende längst bort från skolorna får barnen i Glömsta ta de skolplatser som blir över när alla barn som bor närmre fått sina platser.

Beslut om nya förskolor, lekparker och skolor från förskoleklass och uppåt måste komma nu medan det finns gott om tomter till salu

Besviken förälder

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.