ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

I samband med studentexamen skrev jag en insändare som syftade till att delvis försvara men också nyansera bilden av gymnasiet. Jag skrev om det som är bra och gav en förklaring till det låga betygsnittet. Nu tänker jag peka ut vad som kan förbättras och som i förlängningen kan öka elevantalet och gymnasiepengen. Skolan behöver utveckla flera saker.

Marknadsföringen: Kommunen borde anställa en kommunikatör som ska jobba med att marknadsföra skolan genom allt från broschyrer till att åka på mässor. Kommunikatören ska vara utbildad inom ämnen som marknadsföring, media och kommunikation.

Jag ser två stora fördelar, skolan får en person som verkligen är mycket kunnig på marknads-föringsbiten och som avlastar övriga skolledningen till deras andra arbetsuppgifter.

Friends: Något som jag tyckte fungerade dåligt var Friendsorganisationen. Det här måste skolledningen med den nya rektorn i spetsen ta tag i. Friendsmöten har hållits regelbundet men inte gett särskilt mycket eftersom det inte funnits någon tydlig dagordning eller idé. Det blev mest trevliga pratstunder mellan elever, trevligt men inte handlingskraftigt mot mobbning.

Det måste pratas mer om eventuella trygghetsproblem på 2skolan och mötena ska syfta till konkreta åtgärder. Skolledningen bör ta fram en tydlig mall för vad mötena ska innehålla så att det blir mer verkstad än småprat.

Kaféet: Under åtminstone halva min skolgång var kaféet stängt. När det var öppet var det en viktig samlingspunkt under rasterna. Kaféet har en viktig roll för att skapa gemenskaper och sammanhållning på skolan. Därför ska det alltid vara öppet och skolan måste se till att ha anställda som är där.

Sist men inte minst är det viktigt att betona att skolan inte är dålig även om det finns utvecklingspotential och utmaningar. Jag är övertygad om att skolledningen och kommunen kommer att anta dem. Lycka till!

Angus Carlsson

fd elev Vallentuna gymnasium

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.