ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Jag har börjat förstå att man inte har några skyldigheter längre gentemot sina grannar men innebär det att man dessutom kan ta sig vilka rättigheter som helst? Vi bor granne med en poolägare. Varma sommardagar innebär det gap och skrik för jämnan. Deras vänner vistas där för att festa för jämnan. Barnen kan inte bada utan att skrika som om dom åker fritt fall på värsta nöjesfältet. Själva har vi fått lägga ner allt uteliv på tomten. Bjuder vi hem vänner så får vi sitta inomhus och äta även om det är 25 grader varmt och solen skiner.

Att sitta ute och läsa en varm sommardag är uteslutet. Vilka rättigheter har man som granne? Är det okej om jag, som inte har pool, skaffar en motorgräsklippare med trasig ljuddämpare och drar igång den fem timmar varje dag? Eller kan jag, som inte har pool, anordna mästerskap i att skrika högst på och bjuda in 100 deltagare för att på min tomt köra förkval, kval, grundomgång, åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och final?

Det blir många matcher så varje sommarhelg går nog åt innan finalpasset innfinner sig någon gång i augusti. Har jag den rättigheten? Eller är det så att det endast är grannar med pool som har rättighet att göra livet surt för dem som vill ha lite lugn och ro?

Granne utan pool

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.