(rubrik saknas)

Sollentuna har många duktiga idrottare som förtjänar att uppmärksammas. Sedan femton år tillbaka samlas idrottsrörelsen i Sverige till en idrottsgala i Globen, där hela Sverige honorerar våra duktiga idrottsutövare, som skänker oss mycket glädje. I Haninge arrangeras sedan sju år tillbaka en lokal idrottsgala, där årets unga idrottsledare, Årets idrottsledare, Årets idrottare med funktionsnedsättning, Årets eldsjäl, Årets unga idrottare, Årets kvinnliga idrottare, Årets manliga idrottare och Årets förening utses.

Nu tycker vi att det är dags för även Sollentuna att hedra våra duktiga idrottsutövare och ungdomsledare, som lägger ned tusen­tals timmar för att utbilda Sollentunaborna att bli bättre i sin sport samt i samspelet med andra människor. Vi har därför motionerat om att att även Sollentuna arrangerar en årlig idrottsgala, där dels de stipendier som kommunen via kultur- och fritidsnämnden redan i dag delar ut skulle kunna delas ut, men dessa priser skulle kunna kompletteras med att Sollentunaborna får rösta fram pristagarna via exempelvis kommunens webbplats.

Vi har ingen brist på duktiga idrottare och idrottsledare i vår kommun. Ta till exempel Andreas Almgren, som är så ovanligt som en internationellt meriterad medeldistanslöpare från Sverige. 2014 tog han brons på JVM i fri­idrott. Vi har flera duktiga friidrottare, simmare och gymnaster i vår kommun. Dessutom har vi framgångsrika lag. I år har idrottsåret börjat med att vårt bandylag Helenelunds IK har tagit steget upp i allsvenskan, att ishockeylaget Sollentuna HC har kvalificerat sig till Hockeyettan och inom volleybollen figurerar både damerna och herrarna i Elitserien. Sollentuna Fotboll ligger också bra till för att klättra i seriesystemet.

Joakim Jonsson (S) ­kommunfullmäktigeledamot

Swapna Sharma (S) ­kommunfullmäktigeledamot