(rubrik saknas)

Miljöpartiet vill lägga ner Bromma flygplats och istället upprätta ”Bromma Parkstad”. Stadsdelen ska enligt partiet bli en ”modern, mänsklig och miljövänlig stadsdel”.

Enligt en världsfrånvänd rapport som Miljöpartiet tagit fram frigörs en yta på 600 000 kvadratmeter. Där ska 50 000 lägenheter uppföras och befolkningen i den nya stadsdelen kommer att uppgå till 100 000 människor.

Befolkningstätheten kommer att uppgå till 166 666 människor per kvadratkilometer. Med andra ord blir Bromma Parkstad en av de mest tätbefolkade stadsdelarna i mänsklighetens historia.

För MP:s väljare kan det vara intressant att jämföra med Manhattan. Där är befolkningstätheten 27 502 per kvadratkilometer. Bromma Parkstad kommer att ha en sex gånger högre befolkningstäthet. Dessutom ska 30 000 arbetsplatser finnas på området. Knappast ett troligt scenario.

Om de framtida invånarna uppskattar en större trängsel än Asiens mest befolkade områden har inte utretts av partiet. Men det kanske inte behövs om man lever i en annan verklighet än alla vi andra.

Adam Rydström, Företagarombudsmannen vid Den Nya Välfärden