ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

I Lokaltidningen Mitt i den 26 maj fanns en bild på invigningen av Täby torg där ballonger släpps mot himlen för att öka feststämningen. Jo, det är säkert kul för dem som ser på när ballongerna stiger mot skyn – men sedan då? Vart tar alla dessa ballonger vägen? (Och det är ju inte bara EN kommun som har ballongsläpp!)

Inte hamnar de i sopkärlen som så omsorgsfullt placeras ut i kommunen. Nej, de hamnar någon helt annanstans: dit vinden tar dem. En del kanske hamnar i Värtan och i magarna på sjöfåglarna som tror att det är mat.

Väl nere i magen så fastnar plasten och fågeln går en svältdöd till mötes för plast ger ju ingen näring. Plasten fyller magen på fågeln så att ingen mat får plats. En del av plasten kanske fastnar runt djuret och stryper djuret allt eftersom det växer för plast är segt och hållbart.

Jag vet att Täby värnar om miljön men man behöver tänka till i alla led på hur det görs på bästa sätt. Vi får helt enkelt avstå från ballong- eller lyktuppsläpp och fyrverkerier vid invigningar och högtidsstunder.

För det kan ju inte vara meningen att först lägga ner resurser på att rena miljön för att i nästa stund skräpa ner den igen? De som får betala det yttersta priset är ju djuren.

Miljövän som försöker leva som hen lär