(rubrik saknas)

Jag bor i Barkarby Kyrkby och ser nu med nyfikenhet Barkarbystaden växa fram i närheten. Jag har därmed promenadavstånd upp till handelsplatsen men det är tyvärr otroligt dåligt anpassat för fotgängare just nu. Lägg då till att jag just nu promenerar med barnvagn för det mesta.

Exempelvis att gå från Plantagen till Ica Maxi, eller mellan Ica Maxi och Barkarby Gate (ÖoB, Clas Ohlson med flera). För att ta sig från Clas Ohlson till Ica Maxi finns endast en smal trappa ner till gatan, och på den platsen finns inget övergångsställe, och går man med barnvagn så finns det ingen möjlighet att ta sig ner. Antingen går man på den smala backen bland bilarna som köar för att kunna ta sig ut på gatan, eller så får man ta hiss ner till garaget och gå bland bilarna där för att sedan ta sig över gatan och gå ner i garaget till Ica Maxi och åka hissen upp.

Om det var lättare att gå mellan de olika parkeringarna skulle fler välja att promenera mellan sina ärenden vilket också skulle kunna minska det kaos som ofta uppstår i biltrafiken om helgerna.

Lägg också till alla bostäder som håller på att byggas och alla människor som ska flytta in. Dessa ska väl inte behöva ta bilen för att uträtta sina ärenden?

Om jag i dag cyklar till min arbetsplats i Kista eller butikerna i Kista centrum behöver jag inte stanna för ett enda rödljus tack vare bra tunnlar, broar och cykelvägar. Jag hoppas innerligt att jag i framtiden kommer att kunna promenera och cykla med mina barn till handelscentrum i Barkarby och även till områden som Säbysjön och njuta av min kommun utan att behöva vara orolig för biltrafik.

Ser gärna att de som arbetar med planering av stadsdelen delar med sig av sina planer i tidningar och webbplatser.

Ge mig bra trottoarer, tydliga övergångsställen och cykelvägar utan rödljus.

Sofia