(rubrik saknas)

Någon ringde upp mina grannar och presenterade sig som mig. Han sa att jag ville sälja originalmattor, och att han skulle skicka över en kille med dem. Mina grannar, ett äldre par, köpte mattorna i god tro för 12 000 kronor. Det var självklart inte mina äkta mattor, utan några billiga kopior.

Detta är dubbelt obehagligt. Dels ger man sig på äldre människor och lurar dem på pengar, dels utnyttjar man min relation till dem för att göra detta. Hur blir en människa så empatibefriad att han (i det här fallet är det en han, med rosa skjorta, jeans och guldhalsband) kan ge sig på människor på ett så utstuderat sätt? Hur har han fått reda på mitt namn, mitt yrke, och det faktum att jag flyttar?

Jag vill varna allmänheten för den här typen av bedrägeri. Om någon ringer upp och påstår sig vara en person ni känner och litar på, och säger att han ska skicka över någon med något ni ska köpa – säg nej och ring polisen! Eller säg okej, jag ringer upp dig och ring personen som du känner.

Mina grannar har varit de bästa jag har träffat, vi har haft trevligt under tolv år, de är hjälpsamma, ärliga och litar på folk. Det är verkligen synd att lura dem. Jag tycker synd om dig som har gjort så. Jag undrar vart din stolthet och ärlighet har tagit vägen?Moustapha

Jag tycker synd om dig som lurar andra