ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

I veckan fick vi i Feministiskt initiativ ett brev från Emilia Perneborg som vädjar om att kungen inte ska höja hyran som Stockholms ridskola betalar för sin mark.

Emilia skriver i sitt brev “Varför ska alla killsporter vara kvar? Hade det handlat om en fotbollsklubb så hade alla politiker varit arga och hjälpt pojkarna.”

Självklart är det tragiskt att Emilia håller på att tappa sitt hem utanför hemmet. Det är tråkigt att även hon tvingas uppleva den orättvisa som återkommer gång på gång i vårt samhälle.

Redan i tidig ålder ser vi en orättvis fördelning av resurser till ungdomars idrottsutövning. Denna orättvisa fortsätter sedan senare i livet med en löneskillnad mellan kvinnor och män som gör att kvinnor fortsätter att tjäna 85 procent av vad männen tjänar för samma typ av arbete.

Det är viktigt att kämpa för rättvisa på alla nivåer och just hur vi behandlar våra barn visar vi vilken syn vi har på allas lika värde.

Feministiskt initiativ anser att alla, oavsett kön, ska ha lika villkor inom idrotten. Detta gäller bland annat tillgången till rimliga träningstider och träningsanläggningar. Alla ska ha rätt att utföra sitt intresse. Alla barn har rätt till en fritid.

Vi i Feministiskt initiativ blir arga. Vi kommer att fortsätta kämpa mot alla former av orättvisa och diskriminering.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.