ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Nyligen skildrades i media en bussresa till Nacka och Saltsjöbaden där man väl framme promenerade runt i området och förfasade sig över de boende och deras villor. Tydligen är detta det senaste sättet att föra klasskampsretorik inom politiken.

Det är märkligt att man vill vigla upp stämningen mellan olika grupper i samhället när vi snarare har problem med att få en ökad integration mellan olika grupper, oavsett vilka de är.

Ingen samhällsgrupp vinner på att man från politiska partier går ut i samhället och visar hat och avsky mot andra grupper. Det vi tillsammans däremot kan verka för är att se till att alla som kan och vill får en utbildning som ger ett arbete och en inkomst i förlängningen.

Det största utanförskapet är det som råder mellan de som har ett arbete och de som står utanför arbetsmarknaden. Kan vi gemensamt arbeta för att få fler arbetstillfällen i staden och landet handlar det om att se till att vårt företagsklimat är gynnsamt för etablering av företag. Vi behöver få fler arbetstillfällen och inte färre.

En låg skatt är därför en av flera viktiga drivande faktorer för att förbättra företagsklimatet och därmed undvika att företagen väljer andra länder för sin etablering eller tvingas minska sin omsättning.

De ungdomar man i medierapporteringen kunde se delta i överklassafarin i Saltsjöbaden bär säkert ett stort engagemang för att förändra. Jag hade önskat att de använde det för att engagera sig politiskt och skapa förändring i stället för att genom ett jippo skapa konflikt i samhället.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.