ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Stockholms stift och länsstyrelsen oroar sig för de skador på oersättliga konstverk som de pågående sprängningarna på olika ställen i Stockholm kan medföra. Flera kyrkor har drabbats av sprickor, nerfallen puts med mera.

På Maria Magdalena kyrkogård har det skett ett ras så att ett stort hål uppstått, nu täckt av plank och ett tunt lager snö.

En ny bussterminal planeras som skall sprängas in i Katarinaberget. Arbetet med detta kommer att pågå under flera år och liksom med hela Slussenförslaget har man bråttom med att driva genom det.

Det pågår undersökningar om bergets hållbarhet och terminalbyggets påverkan på grundvattnet med mera. Hur stor hänsyn kommer man att ta till resultaten, och inväntar man dem över huvud taget?

Riskerna för sättningar är stora, inte bara vid Maria Magdalena kyrka, utan också för ett stort område med bostäder och kulturbyggnader på Katarinaberget och runt Slussen.

Slussen blir en mycket otrevlig plats under flera år med täta transporter av sprängsten från Katarinaberget, och med sprängningar, vib­rationer och buller. Man planerar att till dryga kostnader spränga in en stor bussterminal i Katarina­berget för ett ökat antal resenärer när man i stället borde avlasta Slussen.

Spräng inte in en bussterminal i Katarinaberget. Minska trängseln i innerstan. Det behövs fler omstigningsplatser än vid Slussen. Tidigarelägg byggandet av Nackabornas önskade tunnelbana till Kungsträdgården!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.