ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Nu ska man spränga i Katarinaberget ända upp till under Mosebacke Torg och fram till Katarina kyrka. Sprängningarna beräknas pågå i över fyra år.

Nya Slussen har planerat in en glasgalleria som gör att busshållplatserna till Nacka måste bort. Varför lägger man inte pengarna på en tunnelbana till Nacka istället?

Till och från tunnelbanan blir det två långa rulltrappor till bussterminalen som sträcker sig ända bort mot Fotografiska museet. På Stadsmuseet finns nu en liten utställning om terminalen att beskåda. Jag har sett den och bävar för sprängningarna under de gamla husen på Söders höjder.

Jag håller fullständigt med att något måste göras åt Slussens bussterminal. Staden har låtit den förfalla i 20 år. Antagligen för att få plats med en jättegalleria.

Nu vill man spränga in en jätteterminal i Katarinaberget. Det vore bättre att bygga ut tunnelbanan från Kungsträdgården till Nacka och bygga en mindre, billigare, snyggare och mer praktisk bussterminal vid Stadsgårdskajen eller liknande. Då behöver inte kulturhus hotas och miljön förstöras.