(rubrik saknas)

Politikerna sover fortfarande. De tror att lever på 60- och 70-talet. I stället borde ni anpassa systemet med nya lagar som passar för situationen 2012.

Det som händer i Rinkeby och Tensta, men också i andra områden, är allvarligt – man bränner skolor, förstör garage och bilar, gör inbrott och rånar. Ungdomar vet att de inte blir bestraffade – och det påverkar hela samhället. Politikerna är därför delaktiga i det som sker.

Undomar: Jag accepterar allt ni säger om att ni behöver fritidsgårdar med mera. Men när ni bränner skolor, gör inbrott, förstör bilar och busshållsplatser och kastar stenar på polisen, vem tror ni kommer att få stå för kalaset?

Skadorna måste repareras och det kostar pengar. Det är vi alla som betalar, inklusive era föräldrar, era släktingar och era vänner. Blir det för dyrt höjs skatten och då blir det mindre pengar över till alla – bland annat till era föräldrar och mindre fickpengar till er.

Så unga och redan så mycket förakt för äldre, för samhället och för systemet. Men tänk på detta:

När ni bränner bilar och förstör ytterdörrar och stjäl, då höjs hyran och premier. Allt som förstör kostar oss alla medborgare miljontals kronor som kunde ha gått till er, till vården, till pensionerna och annat.

Många av er bor också i Rinkeby-Tensta. Vilka tror ni mer bor i områdena? Jo, det är arbetande människor, socialbidragstagare, pensionärer och sjuka.

När ni blir 18 år – vad tror ni kommer att hända med er? Vissa kommer att ångra sig, vissa kommer att åka ut och in i fängelse.

Föräldrar vars barn tillhör denna kategori – är ni nöjda?

Ni som kommit från krigsdrabbade länder, ni som kommit från fattiga länder – är ni nöjda?

När polisen och socialen ringer till er och berättar vad era barn har gjort – är ni nöjda?

Lär er era skyldigheter och inte bara era rättigheter. Kontrollera vad era barn gör på kvällarna! Skicka inte ut dem utan att ta reda på var de sedan håller hus.

Orolig Tenstabo