ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Dra inte på Salemborna nya skulder i onödan” den 27 december:

I Lokaltidningen Mitt i 27 förfäktar Rönningepartiet tanken att kommunen kan spara in cirka 9 miljoner kronor genom att stoppa planerna på en normalstor SL-buss i södra Rönninge.

För den som lyssnat till hur Rönningepartiet demonstrerat sin ekonomiska kompetens i fullmäktige under hösten skorrar detta falskt.

Även i bussfrågan bygger Rönningepartiet upp ekonomiska luftslott som man sedan utmålar som sanningar. Vi faller inte för dessa locktoner.

Dagens busslinje i södra Rönninge (med mindre buss) är egentligen en färdtjänstlinje (”vinkbuss för närtrafiken”) som på dispens även används för några turer linjetrafik varje dag. Den körs utan normala hållplatser, med reducerad kapacitet och turtäthet jämfört med normal SL-buss.

Det är försåtligt av Rönningepartiet att låtsas som om detta vore ett alternativ för Rönningeborna, när inflyttningen ökar i Uttringe och de andra områdena i södra kommundelen. Så är verkligen inte fallet.

Att utveckla ett samhälle innebär bland annat att förbättra kollektivtrafiken. Rönningeborna förtjänar trafiksäkra busshållplatser och ordentlig busskapacitet.

För detta talar inte minst klimatskäl, men också att vi därmed avlastar pendelparkeringen vid Rönninge.

Låt oss förverkliga denna vision!

ANNONS

Lennart Kalderén (M)

kommunalråd Salem

Rönninge förtjänar ordentlig busstrafik

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.