(rubrik saknas)

Botkyrka har många poliser i kommunen – men jag undrar var dessa befinner sig.

Pågående knarkhandel som sker på öppen gata runt om i kommunen – runt våra barn och ungdomar/ med våra barn och ungdomar – när gör man insatserna?

Unga vuxna som använder yngre barn att utföra stölder, yngre tonåringar som går in i verksamheter och utför hot och våld, samt stöld – hur är detta möjligt med ett samhälle som rustas upp med flertalet poliser och myndighetspersoner som ska hålla ett samhälle tryggt för medborgarna?

Ska det vara så att poliserna backar och medborgarna själva ska styra upp kriminaliteten? Som en polisman sa: ”Vi måste ha fler medborgare som själva tar ansvar och löser problemen.”

Givetvis kan man som medborgare agera en hel del – MEN hur ska det vara möjligt i ett samhälle där man står ensam kvar som enskild utan skydd! Vi har ett rättssamhälle – men ändå inte. Varför kan knarkhandel och övergrepp ske utan att någon reagerar – är det så att man reagerar men inte vågar uttrycka sin talan eftersom man själv står sig själv närmast? När det blåser som värst efter stormen är det viktigt att det finns ett skydd för den enskilde.

Medborgare i Botkyrka