(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Basketspelandet på skoltid är inte problemet” den 9 oktober:

Du hävdar nu att du inte menade skoleleverna utan att ”det är vuxna som håller på med sitt adrenalinstinna gapande och skrikande”.

Vad trist att du ser det på det sättet, men är inte det en ännu större anledning för att basketplanen ska få vara kvar? Vuxna människor har svårare att gå med i en klubb om de så inte spelar på elitnivå. Skulle de då kunna göra det, så måste de rätta sig efter de träningstider som finns vilket är svårt för vuxna som arbetar heltid fem dagar i veckan.

Är det inte då perfekt att det finns dessa möjligheter för alla, oavsett ålder? Åsötorget har funnits i minst 70 år och basketplanen har funnits där säkert nästan lika länge. Det verkar inte som att någon har haft problem med det?

Du säger att ”det här ska de syssla med någon annanstans och inte i ett bostadsområde”.

Stockholms Stadion ligger vid ett bostadsområde, ändå har jag själv varit där på konsert till sena natten. Jag är rätt så säker på att ljudet från Stadion är lite högre än från basketplanen utanför din lägenhet, men ändå så klarar sig de bosatta där rätt så fint.

Söder är en fantastisk plats att bo på och om allmänna basketplaner tas bort kommer stadsdelen inte erbjuda något för alla.