ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Jag blir smått illamående när jag ser Väsbys politiker stå och sola sig i glansen av mediauppbådet runt Väsby melodifestival. Det känns riktigt falskt, då jag vet att ni inte bryr er ett dugg om fritidsaktiveter för barn med funktionshinder.

Min tonårsdotter med autism har aldrig blivit erbjuden nån vettig fritidsaktivitet. Andra barn har fotboll, hockey, innebanby, etcetera men dessa barn har inget att göra på kvällar.

Att ni arrangerar detta evenmang är förvisso bra, men en kväll av 365 hjälper inte mycket för en tonåring. Speciellt om denna individ avskyr schlager.

Det är också väldigt tyst om att ni lade ner det deras ungdomsgårdskväll förra året (den enda sysselsättning som kommunen erbjudit). Men det är klart, det är ju viktigare att ge Upplands Väsby ett gott ansikte utåt än att ge ett fåtal handikappade en meningsfull fritid.

Jag blir så trött. Det blir ett ramaskri om Väsby simsällskap inte har någon pool att plaska i, eller om Väsby hockeysundomsverksamhet har slut på bingolotter.

I stället för att lägga ett par tusen kronor på någon vettig aktivtet så gör kommunen ett stort jippo. Väsby får bra PR, men de få handikappade tonårsbarnen i Väsby behöver inte en melodifestival – de behöver en meningsfull fritid. Under mina år i Väsby så har detta saknats totalt.

Magnus