(rubrik saknas)

Hjälp vi fryser! Är det bara jag som fryser när jag är i skolan? Svar nej, jag vet att det är så många fler ungdomar som tycker att deras skolor är så kalla att man tvingas sitta med ytterkläderna på i klassrummet.

Jag blir alltid lika arg varje gång jag stiger in i ett kallt klassrum som är som ett kylskåp på vintern. Framför allt när man redan är frusen vid ankomsten till skolan. Jag kan inte förstå hur det kan bli så kallt­ i skolan som det faktiskt blir under vinterhalvåret.

Jag går i Danderyds gym­nasium som är en bra skola på många sätt. Därför känns det extremt tråkigt att en så simpel sak som att klassrummen är för kalla inte ska kunna ordnas. Skolan byggdes för många år sedan, men det är ingen ursäkt. Skolan byggdes i syfte med att det skulle bli en gymnasieskola med många ungdomar i, och vintrarna har faktiskt inte ändrats speciellt mycket de senaste åren. Därför tycker jag att det är konstigt att man inte satsade mer på uppvärmningen när skolan byggdes. Hur tänkte dem? Att vi ska stå och värma varandra, kanske springa ett varv eller två runt klassrummet för att få upp temperaturen i kroppen?

Detta är ett stort problem, då det påverkar elevernas koncentration på lektionerna – man hänger inte med under genomgångar och måste ta igen det hemma. Har man inte ätit bra under dagen så mår man också allmänt sämre och man blir trött då kroppen måste anstränga sig för att hålla sig varm.

Ett annat störande moment är att lektionstiden gå åt till att elever måste gå och hämta jackan då man känner kylan som slår emot en när man öppnar dörren till klassrummet.

Om tillsynsmyndigheten för skolorna vill att svenska elever ska höja sina studieresultat måste temperaturen i klassrummen höjas högst väsentligt, så vi kan koncentrera oss på studierna i stället för att frysa.

”Istappen”