(rubrik saknas)

Tillåt mig som ledamot av Nackas kommunfullmäktige ställa några enkla frågor.

Socialt: Varför tog ni bort de två socialassistenterna som arbetade socialt förebyggande i Orminge? Nu hänvisar ni biståndssökande fattiga Nackabor till församlingarna för att tigga pengar till livsförnödenheter? När blev den sociala hållbarheten plötsligt viktig för Jan-Eric Jansson (KD)? Är ni nöjda med att barnfattigdomen och de sociala klyftorna ökat under ert styre?

Miljömässigt: Bra med miljö- och klimatsatsningarna men hur kan det komma sig att Nacka först nu börjar jobba med att ta fram lokala miljömål? Nationellt togs beslut om detta av dåvarande (S)-regering för tolv år sedan. Moderat-Nacka ligger långt efter många kommuner i landet på detta område.

Ekonomiskt: Slarv med skattemedel och bristande styrning kännetecknade föregående år enligt kf-revisorenas allvarliga kritik. Det har knappast gått någon Nackabo förbi. ”Nu ska vi göra det vi säger att vi ska göra” säger Mats Gerdau (M). Äntligen, men varför gjorde ni inte det tidigare? Din kollega Cathrin Bergenstråhle (M) satte spaden i jorden och invigde Musikens hus i Orminge 2010. Vad hände sedan? Var det på den tiden ni inte gjorde det ni sa, eller? Som med det sedan decennier utlovade badhuset i Boo. Och hur blir det med ny plan för Orminge centrum? Finns någon pro-aktivitet och politisk vilja att driva projektet?

Glädjande att Boovallen nu kanske får sina sedan länge utlovade omklädningsrum. Men varför har det dröjt så länge?

Tack Thomas Bodström (S) säger jag. Den som skriker högst kan ibland få låna ett M-öra. I medieoffentligheten vill M framstå i ljus dager. Seriös samhällsplanering? Not. Det liknar mer bondfångeri och publikfrieri.

Den beklämmande sanningen är att om kommunbudgeten 2013 vore en komedi skulle kommunmedborgarna kunna halvt skratta ihjäl sig.

Moderaternas politik liknar bondfångeri