(rubrik saknas)

För ett par veckor sedan såg jag på Facebook flera delade inlägg om en ensam, kontaktsökande och hungrig katt, utan märkning, i Jakobsbergs centrum. Sedan kom jag också i kontakt med denna katt som nu har fått både mat och värme i mitt hem.

Jag kontaktade polisen för att anmäla upphittad katt. Det tog två timmar innan jag fick bekräftat att anmälan kommit fram och att matchning utförts på området. Jag lade ut på min facebooksida om den upphittade katten, samt på Järfällapolisens facebooksida. Jag har besökt veterinär för att kolla eventuell chipmärkning då ingen tatuering syntes, kollat Blocket, anslagstavlor och tidningar om jag hittat någon efterlysning. Jag tänker inte berätta hur mycket tid jag har lagt ner på att leta.

Tänk om katten åtminstone haft ett chip, så att man lätt hade kunnat spåra ägaren. Det går snabbt att chip,-och/eller öronmärka sin katt om man är rädd om den och vill ha den tillbaka om den smiter. Enligt polisen kan jag kalla katten min efter omregistrering efter cirka 10 dagar.

Alla ni som har katter, se till att märka dem, och kastrera dem som inte är ämnade att gå i avel.

Och är det någon som saknar en crèmefärgad, halvlånghårig honkatt på 1–2 år finns ännu chansen att få henne tillbaka.Caroline