(rubrik saknas)

Vi hundägare saknar bra hundrastgårdar centralt här i Solna. Både Skytteholm och Huvudstafältet är populära mötesplatser för hund­ägare, men i Skytteholm försvann två tredjedelar av hundrastgården för över ett år sedan och på Huvudstafältet är rastgården väldigt liten.

Det skapar spänningar mellan hundarna. När de blir för många på en för liten yta kan det snabbt slå över och bli bråk. Inte heller inbjuder miljön till att de kan springa och sträcka ut ordentligt och leka.

Det är många som har hund i Solna och vi utmärker oss också genom att ha flest blandrashundar i landet – något som många glada hundägare säkert märkt när de strålar samman ute för att låta hundarna träffas och leka av sig. Dessutom har vi god tillgång på hunddagis och dagmattar här i Solna.

Många har också flexibla arbeten, vilket gör att väldigt många hundägare träffas mitt på dagen. Då ska naturligtvis staden underlätta och stödja även hundägarna.

Hunden är människans bästa vän och hjälper människor att knyta nya vänskapsband samt gör att människor mår bättre – både psykiskt och fysiskt. Därför känns det angeläget att Solnaborna också får en möjlighet att låta hundarna träffas. Alla som har hund vet att hundar fungerar bäst tillsammans när de är lösa, under överinseende av ansvarstagande ägare förstås.

Eftersom det finns en stor yta som inte används, precis intill rastgården på Huvudstafältet är mitt förslag att staden ser till att utöka den befintliga hundrastgården så att också den ytan inkluderas.

Det handlar om en liten kostnad – som skulle glädja och underlätta för väldigt många.

Madeleine Lidman