(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Sluta klaga – hjälp cyklister att överleva” den 4 juni:

Richard anser till exempel sig ha rätt att köra för fort, köra om på höger sida, köra mot enkelriktat och sicksacka mellan gående och fordon. Skrämmande och ett tydligt bevis på varför cykeltrafiken ser ut som den gör.

Alltför många resonerar och agerar som Richard. Alla dessa problem hade löst sig själva om Richard och många andra cyklister lärde sig var bromsen satt på deras cyklar och sedan använde den.

Cyklister tror och agerar som om de har rätt att köra före i alla lägen och kör hellre illegalt på trottoarer, övergångsställen och mot trafiken.

På parkvägar där gående har företräde råder djungelns lag. Flytta er eller bli påkörda. Här struntar man totalt i de gående. Man plingar, plingar och plingar tills alla flyttar sig och man saktar inte ner farten under tiden. Detta trots att det på parkvägar och gångvägar där cyklister är tillåtna inte är tillåtet att köra fortare än de som går.

Man sicksackar mellan mammor och barn, hundar och hundägare och man riskerar livet på människor. De skulle kunna dö om de blev påkörda i de hastigheter dessa cyklister far fram.

Det går inte att låta gående och cyklister dela gångvägar. Man behöver antingen helt förbjuda cyklister på park- och gångvägar (att föredra) eller införa separata cykelbanor där cyklisterna kan plinga på och köra om varandra i stället för att besvära de som vill njuta av en lugn promenad i parken.

I Tantolunden/Drakenbergsparken används gångvägarna av cyklister endast som en genväg för att så snabbt som möjligt ta sig från punkt A till B.

Det är väl ändå inte det våra parkvägar är ämnade för? Och varför finns det aldrig någonsin några poliser i parken som håller efter dessa fartdårar och ger dom böter?

J.S