(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Moskéer bidrar till att skapa invandrargetton den 7 februari:

Att det börjas bygga moskéer runt om landet och dessutom i någon närmare framtid tillåta utrop till alla muslimska troende kan inte vara politikernas fel. Du skriver (orolig invandrare) att politikerna kallar det för mångkultur och du tycker att detta borde kallas för getto, med jag undrar vad hade hänt om politikerna hade sagt NEJ till att bygga moskéer runt om i landet?

Då skulle politikerna klassas som rasister som inte tillåter folk att behålla sina ursprungliga rötter. Att vi invandrare inte integrerar oss i samhället får vi absolut inte skylla enbart på politikerna. Systemet erbjuder allt för att man ska integrera sig men många (inte alla) föredrar att installera sin parabol och fördjupa sig i en egen värld och strunta i svenska tv-program. Det är inte politikerna som har kommit med förslaget med moskéer, det är själva invandrargruppen som har krävt och gör sig hörda genom att försvara sina rättigheter och då säger svenska systemet: självklart alla har rätt.

Svenska systemet är för snällt, svenskarna gillar inte konflikter, svenskarna ger när man kräver. Vi invandrare måste sluta tycka synd om oss själva och vakna till verkligheten, många har gjort det, andra ligger i hörnen och önskar sig inget.

Vaken invandrare